Sumec – Pečený sumec s bylinkovou krustou

sumec


Ingredience:

  • 2 filety sumce
  • 100 g strouhanky
  • 2 lžíce nasekané petrželky
  • 1 lžíce nasekaného tymiánu
  • 2 stroužky česneku, jemně nasekané
  • 2 lžíce citronové šťávy
  • 50 ml olivového oleje
  • Sůl a pepř podle chuti

Postup:

  1. Předehřejte troubu na 200 °C.
  2. Smíchejte strouhanku, petrželku, tymián, česnek, citronovou šťávu a olivový olej. Dochutíme solí a pepřem.
  3. Filety sumce osolte a opepřete. Potřete je bylinkovou směsí.
  4. Pečte v troubě přibližně 15-20 minut, dokud není krusta zlatavá a maso propečené.
  5. Podávejte s pečenými bramborami a zeleninovým salátem.

Tyto recepty by měly vašim zákazníkům nabídnout různé možnosti přípravy ryb a inspirovat je k vytvoření chutných a originálních pokrmů.

Zpět do obchodu