Pstruh Duhový – Pečený pstruh s bylinkovým máslem

Pstrhu


Ingredience:

  • 2 pstruzi duhoví, očištění
  • 100 g másla, změklého
  • 2 stroužky česneku, jemně nasekané
  • 2 lžíce nasekané petrželky
  • 1 lžíce nasekaného kopru
  • 1 lžíce citronové šťávy
  • Sůl a pepř podle chuti
  • Plátky citronu na ozdobu

Postup:

  1. Předehřejte troubu na 180 °C.
  2. Smíchejte máslo s česnekem, petrželkou, koprem a citronovou šťávou. Dochutíme solí a pepřem.
  3. Pstruhy osolte a opepřete zevnitř i zvenku. Naplňte je bylinkovým máslem a zabalte do alobalu.
  4. Pečte v troubě přibližně 20-25 minut, dokud maso nebude měkké.
  5. Podávejte s plátky citronu a čerstvou petrželkou.
Zpět do obchodu