Kapr Lysec – Kapr na víně s bylinkami

 kapr lysec


Ingredience:

  • 4 filety kapra lysce
  • 200 ml bílého vína
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 1 cibule, jemně nasekaná
  • 3 stroužky česneku, jemně nasekané
  • 1 lžíce nasekaného rozmarýnu
  • 1 lžíce nasekaného tymiánu
  • Sůl a pepř podle chuti
  • Citronové klínky na ozdobu

Postup:

  1. Předehřejte troubu na 180 °C.
  2. Filety kapra osolte a opepřete. Položte je do pekáče.
  3. Na pánvi rozehřejte olivový olej, přidejte cibuli a česnek, a restujte, dokud nezměknou.
  4. Přidejte bílé víno, rozmarýn a tymián. Vařte přibližně 5 minut.
  5. Touto směsí přelijte filety kapra a pečte v troubě přibližně 20 minut.
  6. Podávejte s vařenými brambory a citronovými klínky.
Zpět do obchodu