Jeseter – Uzený jeseter s křenovou omáčkou

 jeseter


Ingredience:

  • 2 filety jesetera
  • 1 lžíce soli
  • 1 lžíce cukru
  • 1 lžíce mletého černého pepře
  • 200 g čerstvého křenu, nastrouhaného
  • 200 ml smetany na šlehání
  • 1 lžíce citronové šťávy
  • Sůl podle chuti

Postup:

  1. Smíchejte sůl, cukr a pepř. Touto směsí potřete filety jesetera a nechte marinovat v lednici přibližně 1 hodinu.
  2. Jesetera uďte při nízké teplotě přibližně 2 hodiny, dokud není zlatavý a propečený.
  3. Mezitím smíchejte nastrouhaný křen, smetanu a citronovou šťávu. Dochutíme solí.
  4. Uzeného jesetera podávejte s křenovou omáčkou a čerstvým pečivem.
Zpět do obchodu