Recepty

Sumec – Pečený sumec s bylinkovou krustou

Ingredience: 2 filety sumce 100 g strouhanky 2 lžíce nasekané petrželky 1 lžíce nasekaného tymiánu 2 stroužky česneku, jemně nasekané 2 lžíce citronové šťávy 50 ml olivového oleje Sůl a pepř podle chuti Postup: Předehřejte troubu na 200 °C. Smíchejte strouhanku, petrželku, tymián, česnek, citronovou šťávu a olivový olej. Dochutíme solí a pepřem. Filety sumce osolte a opepřete. Potřete je bylinkovou směsí. Pečte v troubě přibliž...

Jeseter – Uzený jeseter s křenovou omáčkou

Ingredience: 2 filety jesetera 1 lžíce soli 1 lžíce cukru 1 lžíce mletého černého pepře 200 g čerstvého křenu, nastrouhaného 200 ml smetany na šlehání 1 lžíce citronové šťávy Sůl podle chuti Postup: Smíchejte sůl, cukr a pepř. Touto směsí potřete filety jesetera a nechte marinovat v lednici přibližně 1 hodinu. Jesetera uďte při nízké teplotě přibližně 2 hodiny, dokud není zlatavý a propečený. Mezitím smíchejte nastrouhaný křen, ...

Štika Obecná – Štika na smetaně s houbami

Ingredience: 4 filety štiky 200 g hub, nakrájených 200 ml smetany na vaření 2 lžíce másla 1 cibule, jemně nasekaná 2 stroužky česneku, jemně nasekané Sůl a pepř podle chuti 1 lžíce nasekané petrželky Postup: Na pánvi rozehřejte máslo, přidejte cibuli a česnek, a restujte, dokud nezměknou. Přidejte houby a restujte, dokud nezezlátí. Přidejte smetanu, osolte a opepřete. Vařte přibližně 5 minut. Filety štiky osolte a opepřete, vlo...

Kapr Lysec – Kapr na víně s bylinkami

Ingredience: 4 filety kapra lysce 200 ml bílého vína 2 lžíce olivového oleje 1 cibule, jemně nasekaná 3 stroužky česneku, jemně nasekané 1 lžíce nasekaného rozmarýnu 1 lžíce nasekaného tymiánu Sůl a pepř podle chuti Citronové klínky na ozdobu Postup: Předehřejte troubu na 180 °C. Filety kapra osolte a opepřete. Položte je do pekáče. Na pánvi rozehřejte olivový olej, přidejte cibuli a česnek, a restujte, dokud nezměknou. Přidej...

Kapr Šupináč – Smažený kapr s bramborovým salátem

Ingredience: 4 filety kapra 200 g hladké mouky 3 vejce, rozšlehaná 200 g strouhanky Sůl a pepř podle chuti Olej na smažení Citronové klínky na ozdobu Postup: Filety kapra osolte a opepřete. Obalte filety postupně v mouce, vejcích a strouhance. Smažte v rozehřátém oleji na středním žáru přibližně 5-7 minut z každé strany, dokud nejsou zlatavé a křupavé. Podávejte s tradičním bramborovým salátem a citronovými klínky. ...

Amur – Pečený amur s citronovo-bylinkovou krustou

Ingredience: 2 filety amura 100 g strouhanky 2 lžíce nasekané petrželky 1 lžíce nasekaného tymiánu 2 stroužky česneku, jemně nasekané 2 lžíce citronové šťávy 50 ml olivového oleje Sůl a pepř podle chuti Postup: Předehřejte troubu na 200 °C. Smíchejte strouhanku, petrželku, tymián, česnek, citronovou šťávu a olivový olej. Dochutíme solí a pepřem. Filety amura osolte a opepřete. Potřete je bylinkovou směsí. Pečte v troubě přibliž...

Pstruh Lososovitý – Grilovaný pstruh lososovitý s medovo-hořčičnou glazurou

Pstruh Lososovitý – Grilovaný pstruh lososovitý s medovo-hořčičnou glazurou Ingredience: 2 pstruzi lososovití, očištění 3 lžíce medu 2 lžíce dijonské hořčice 1 lžíce sójové omáčky 2 stroužky česneku, jemně nasekané Sůl a pepř podle chuti Plátky citronu na ozdobu Postup: Smíchejte med, hořčici, sójovou omáčku a česnek. Pstruhy osolte a opepřete. Potřete je medovo-hořčičnou směsí. Grilujte pstruhy na středním žáru přibližně 4-5 mi...

Pstruh Duhový – Pečený pstruh s bylinkovým máslem

Ingredience: 2 pstruzi duhoví, očištění 100 g másla, změklého 2 stroužky česneku, jemně nasekané 2 lžíce nasekané petrželky 1 lžíce nasekaného kopru 1 lžíce citronové šťávy Sůl a pepř podle chuti Plátky citronu na ozdobu Postup: Předehřejte troubu na 180 °C. Smíchejte máslo s česnekem, petrželkou, koprem a citronovou šťávou. Dochutíme solí a pepřem. Pstruhy osolte a opepřete zevnitř i zvenku. Naplňte je bylinkovým máslem a zabal...

8 položek celkem
Zpět do obchodu